Kurv
Har du en rabatkode? Brug den ved betaling.
Du får gratis levering!
Total (inkl. moms)
NaN DKK
Hvad er Naturvin?

Naturvin er en vin fremstillet udelukkende af druer uden andre tilsætningsstoffer og kommer fra økologisk/biodynamiske (med eller uden certifikat) landbrug. Naturvin er en vin, der er lavet med det mindste indgreb gennem hele processen, både i høsten af ​​druerne og vinfremstillingsprocessen i vingården, der giver det maksimale udtryk for druerne, jorden og miljøet.

De fleste definitioner af naturlig vin inkluderer som minimum disse krav:

  • Druer fra økologisk landbrug (med eller uden certifikat), fri for herbicider, pesticider og syntetisk gødning samt høstet manuelt.
  • Alkoholisk gæring uden tilsat kommerciel gær.
  • Malolaktisk gæring uden tilsætning af bakterierIngen, korrektion af sukker, syre, farve, tanniner, alkoholniveau osv.
  • Ingen klaring eller aggressiv filtrering eller slet ikke filtrering.
  • Vinen er ikke stabiliseret ved hjælp af kemiske stoffer eller ønologiske teknikker
  • Der udføres ingen mikro-iltning eller nogen anden proces, der fremskynder eller simulerer naturlige processer
  • Der tilsættes ingen svovldioxid (sulfitter) eller i så fald kun et minimum ved flaskning (op til i alt 35 mg/l)

Hvorfor skal vi drikke naturlig vin?

Der er to hovedårsager:

1. Det er autentisk og ægte vin, alt hvad vi opfatter i vinen svarer til virkeligheden af ​​de anvendte druer, de specifikke egenskaber ved vingårdens jord og / eller årgangens virkelige klima og skyldes ikke eksterne faktorer (tilsætningsstoffer eller ønologiske processer), der bevidst fremkaldes af ønologen.

2. Det er "sundere": da det kommer fra en afgrøde uden kemikalier og kun er fremstillet af druer, optagere vores krop det bedre. I modsætning til hvad der sker med konventionel vin, der har et væld af tilsætningsstoffer og godkendte ønologiske processer, eller med økologisk vin, der i modsætning til hvad det ser ud til har praktisk talt de samme tilsætningsstoffer og behandlinger, der er tilladt som en konventionel vin.

Hvordan adskiller den sig fra biodynamisk vin?

Naturvin er en vin fremstillet uden nogen form for tilsætningsstoffer, og den kommer fra en økologisk drue. Vin, der er certificeret som biodynamisk, har dog lov til at bruge et væld af tilsætningsstoffer i sin produktion, det indebærer derfor ikke en højere renhedsgrad af vinen, det er simpelthen en separat teori. For så vidt angår det tilladte niveau af tilsætningsstoffer, svarer det til økologisk vin. Biodynamik er en form for landbrug, som igen er en del af en anden højere teori kaldet antroposofi udviklet af Rudolf Steiner. Biodynamiske vine skal certificeres af en privat instans kaldet Demeter. Ifølge biodynamik er landbrug en del af en helhed, der inkluderer stjernerne, jorden, planterne, dyrene og endda mennesket, og mellem disse elementer strømmer energier, der skal være i balance. Derefter udvikler han en hel arbejdsmetode og viser en række behandlinger og anbefalede produkter, der sigter mod at opnå denne balance.

Hvordan adskiller den sig fra økologisk vin?

Naturvin er en fremstillet uden nogen form for tilsætningsstof, og den kommer fra en certificeret eller ikke-certificeret økologisk drue. Med økologisk vin mener vi det, der er certificeret i henhold til de europæiske regler om økologisk landbrug og vin. Denne europæiske forordning tillader et væld af tilsætningsstoffer, der minder meget om de europæiske regler for vinproduktion generelt (konventionel vin) og alligevel fritager vin fra forpligtelsen til at nævne alle ingredienserne på etiketten til skade for forbrugeren og til fordel af de store vinproducerende fabrikker.

Denne totale mangel på gennemsigtighed er, hvad der har ført til fremkomsten af ​​en bevægelse af producenter af naturlige vine, der forsvarer den måde, hvin fremstilles på med druer som den eneste ingrediens, startende med økologisk dyrkning og uden tilsætningsstoffer.

Hvordan smager naturvin?

Den naturlige vin smager som vin, som gæret druemost. Ikke mere, ikke mindre. Da de ikke har nogen tilsætningsstoffer eller manipulation af nogen art, overfører de den sande smag af hver druesort, der kun er påvirket af jordens egenskaber og klimaet for hvert år. Ældre siger ofte, at det minder dem om den vin, de drak i deres ungdom.

Er der en officiel certificering af naturlig vin?

Nej. Og det ønsker vi heller ikke at der kommer, da dette vil medføre anvendelse af et segl (som det er sket med den organiske), der kun tjener til at forhindre forbrugeren i at spørge, hvad der ligger bag. I Europa er der flere sammenslutninger af naturlige vinproducenter, der forsvarer disse principper, skønt hver enkelt har sine egne nuancer, og derfor bør de ikke bruges som et garantitæt, men som en simpel vejledning eller et udgangspunkt.

Spanien: PVN

Italien: Vin Natur, Vini Veri

Frankrig: AVN, Vins SAINS

Hvis vi taler om naturlige vine, er garantien kæden for tillid mellem producent - sælger - forbruger og deltagende garantisystemer.

Hvor længe kan jeg opbevare en naturlig vin?

Det afhænger af hver enkelt vin. Normalt kan vine med højere alkohol, tanniner og surhed opbevares i flere år, da disse tre faktorer fungerer som naturlige konserveringsmidler for vinen. På markedet kan man let finde naturlige vine med mere end 30 år i perfekt stand. Lad os huske på, at de mest anvendte ønologiske tilsætningsstoffer kun har eksisteret i 50-70 år, så fra det tidspunkt, hvor vin blev opdaget for omkring 6000 år siden og indtil nu, var alt naturvin.

Hvordan skal en naturlig vin opbevares?

Når det er aftappet, på et køligt sted, helst ved en konstant temperatur mellem 14-18 grader. Dette er de samme indikationer, som vi altid har hørt om en konventionel vin.

Hvilke er de vigtigste naturlige vinproducerende lande?

Det er vanskeligt at måle, fordi der sandsynligvis er produceret meget mere naturlig vin, end vi kender, i hjem til familieforbrug uden markedsføring. Hvis vi styres af de naturlige vine, der markedsføres i dag, er Frankrig sandsynligvis den største producent.

© 2020 Vinsupernaturel
VinSuperNaturel
Gl. Kongevej 41
1610 København V
Danmark
DK36728205
Telefon +45 53882232
tilmeld dig vores nyhedsbrev
Ved at skrive dig op, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.